×¢"פ מימצ××™ מחקר חדש מה- JAMA Intern Med צריכת ×ª×–×•× ×” ב×יכות ברי×ותית טובה יותר ל×חר ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב קשורה לסיכון × ×ž×•×š יותר לתמותה ותחלו××”.
×”×ž×—×‘×¨×™× ×ž×¦×™×™× ×™× ×‘×¨×§×¢ ×ת החשיבות ×‘×§×™×•× ×”×ž×—×§×¨ ל×ור ×–×ת ×©×§×™×™× ×ž×™×“×¢ מוגבל ×ודות ×ª×–×•× ×” ל×חר ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב (MI ) ותמותה, על ××£ המספר הגדל של שורדי ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב ב×רצות הברית.
מטרת ×”×—×•×§×¨×™× ×”×™×™×ª×” לבחון ×ת הקשר בין ×יכות ×”×ª×–×•× ×” ל×חר ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב ×•×”×©×™× ×•×™×™× ×ž×œ×¤× ×™ ×”××•×˜× ×•×œ×חריו בתמותה מכל-סיבה ומסיבות קרדיווסקולריות בקרב שורדי ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב.
×ª×•×›× ×™×ª, מערך ×•×ž×©×ª×ª×¤×™× : × ×›×œ×œ×• 2258 × ×©×™× ×ž×ž×—×§×¨ הברי×ות בקרב ×חיות ו-1840 ×’×‘×¨×™× ×ž×ž×—×§×¨ מעקב ×חר ×× ×©×™ מקצוע במקצועות הרפו××™×™×. ×”×ž×©×ª×ª×¤×™× ×©×¨×“×• ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב ר××©×•× ×™ במהלך תקופת המעקב של המחקר והשלימו ש×לון ×ודות תדירות מזון ×œ×¤× ×™ ×”××•×˜× ×•×חריו. ×יכות המזון × ×ž×“×“×” על ידי שימוש ב××™× ×“×§×¡ ×כילה ברי××” ××œ×˜×¨× ×˜×™×‘×™×ª של 2010 (AHEI2010 ), ×שר כולל מזון ×•×—×•×ž×¨×™× ×ª×–×•× ×ª×™×™× ×”×§×©×•×¨×™× ×‘×¡×™×›×•×Ÿ למחלה ×›×¨×•× ×™×ª שדווחו בספרות. ×”×—×•×§×¨×™× ×”×¢×¨×™×›×• ×ת התרופות שהיו בשימוש, ההיסטוריה הרפו×ית וגורמי הסיכון ×”×§×©×•×¨×™× ×‘×¡×’× ×•×Ÿ ×—×™×™× ×¢×œ ידי שימוש בדגמי רגרסיה ×œ×¡×™×›×•× ×™× ×™×—×¡×™×™× ×ž×¨×•×‘×™ ×ž×©×ª× ×™× ×©×œ קוקס (Cox ).
התוצ××™× ×•×”×ž×“×“×™× ×”×¢×™×§×¨×™×™× ×©×”×•×’×“×¨×• : תמותה מכל-סיבה ומסיבה קרדיווסקולרית.
×”×—×•×§×¨×™× ×ž×“×•×•×—×™× ×¢×œ התוצ×ות הב×ות: במהלך המעקב, דווח על 682 מקרי מוות מכל סיבה ×©×”×™× ×¢×‘×•×¨ × ×©×™× ×•-451 עבור גברי×. זמן ההישרדות ×”×—×¦×™×•× ×™ ל×חר תחילת ×”××•×˜× ×”×™×” 8.7 ×©× ×™× ×œ× ×©×™× ×•-9.0 ×©× ×™× ×¢×‘×•×¨ גברי×. ×›×שר התוצ×ות ×וגדו, יחס הסיכון (HR ) המתו×× ×”×™×” 0.76 ( 95% CI, 0.60-0.96 ) עבור תמותה מכל-סיבה ו-0.73 ( 95% CI, 0.51-1.04 ) עבור תמותה מסיבה קרדיווסקולרית, בהשוו×ת ×”×—×ž×™×©×•× ×™× (quintiles ) ×”×§×™×¦×•× ×™×™× ×©×œ ××™× ×“×§×¡ AHEI2010 של×חר ×”×וט×. עליה גדולה יותר בציון ×”- AHEI2010 בין המצב ×œ×¤× ×™ ×”××•×˜× ×œ×‘×™×Ÿ ×–×” ש×חריו × ×§×©×¨×” ב×ופן משמעותי בתמותה × ×ž×•×›×” יותר מכל-סיבה (יחס הסיכון המ×וגד, 0.71; 95% CI, 0.56-0.91 ) ותמותה מסיבה קרדיווסקולרית (יחס הסיכון המ×וגד, 0.60; 95% CI, 0.41- 0.86 ) בהשוו×ת ×”×—×ž×™×©×•× ×™× ×”×§×™×¦×•× ×™×™×. יחסי הסיכון המתו××ž×™× ×”×§×©×•×¨×™× ×‘×—×œ×§ ×©×§×•×“× ×œ××•×˜× ×‘××™× ×“×§×¡ AHEI2010 ×”×™×•× 0.73 ( 95% CI, 0.58-0.93 ) עבור תמותה מכל-סיבה ו-0.81 ( 95% CI, 0.64-1.04 ) עבור תמותה מסיבה קרדיווסקולרית ×›×שר מרכיב ×”×לכוהול ×œ× × ×›×œ×œ.
×ž×¡×§× ×•×ª ×”×—×•×§×¨×™× ×”×Ÿ ×›×™ בקרב שורדי ××•×˜× ×©×¨×™×¨ הלב ×שר צרכו ×ª×–×•× ×” ב×יכות גבוהה יותר, ×שר × ×§×©×¨×” בסיכון × ×ž×•×š יותר למחלות לב כליליות ×‘×ž× ×™×¢×” ר××©×•× ×™×ª, הושגה כתוצ××” מכך תמותה מכל-סיבה × ×ž×•×›×” יותר.